Składniki:
1 1/2 szklanki mąki;
1/2 szklanki cukru;
łyżeczka proszku do pieczenia;
3/4 szklanki jogurtu waniliowego;
2 jajka;
1/4 szklanki oleju;
1 1/2 szklanki mąki;
1/2 szklanki cukru;
łyżeczka proszku do pieczenia;
3/4 szklanki jogurtu waniliowego;
2 jajka;
1/4 szklanki oleju;
15 dag świeżych lub mrożonych jagód;
cukier puder do posypania.
Przygotowanie:
Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą w jednym naczyniu, w drugim mieszamy składniki mokre. Do składników sypkich dodajemy jagody, wlewamy składniki mokre i mieszamy delikatnie. Foremki do muffinów wypełniamy przygotowanym ciastem do 2/3 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Gdy muffiny ostygną posypujemy je cukrem pudrem.
Bardzo smakowite muffinki :-)
OdpowiedzUsuń