Gdy soli pieprz...

Gdy soli pieprz...

sobota, 11 czerwca 2011

Kofta kebab

Składniki:

30 dag mięsa mielonego z indyka;

natka pietruszki, kolendra;

kilka listków mięty;

cebula;

łyżeczka mielonej kolendry;

łyżeczka mielonego kuminu;

łyżeczka mielonej słodkiej papryki;

sól, pieprz;

patyki do szaszłyków.


Przygotowanie:

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Zioła siekamy. Mięso dokładnie mieszamy z cebulą, ziołami i przyptawami. Patyki do szaszłyków namaczamy. Z mięsa formujemy podłużne kotlety, nadziewamy na szpatułki i grilujemy (często obracająć) około 20 minut. Podajemy z sosem czosnkowym lub tzatzykami i ulubioną sałatką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz