Gdy soli pieprz...

Gdy soli pieprz...

poniedziałek, 11 kwietnia 2011

Muffiny malinowe z białą czekoladą

Składniki:

1 1/2 szklanki mąki;

1/2 szklanki cukru;

łyżeczka proszku do pieczenia;

budyń malinowy bez cukru;

3/4 szklanki mleka;

2 jajka;

1/4 szklanki oleju;

tabliczka białej czekolady;

maliny (mogą być mrożone).


Przygotowanie:

Czekoladę siekamy na niewielkie kawałki. Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą w jednym naczyniu, w drugim mieszamy składniki mokre. Do składników sypkich dodajemy posiekaną czekoladę oraz maliny, wlewamy składniki mokre i mieszamy. Foremki do muffinów wypełniamy przygotowanym ciastem do 2/3 wysokości foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz